Hvorfor købe boullion i terninger, når man nemt kan lave én selv?
...Det er nemt, super-hyggeligt, maks-lækkert og så giver det sådan en dejlig duft af madlavning i hele hytten.
Fonden bruges som base til supper, fedme-element til gryderetter eller til en dejlig risotto.
Ingrediensliste:
1 god kylling - gerne en øko-fætter, som har hygget sig i det fri
1 tsk hele peberkorn
3-4 kviste rosmarin
4 laurbærblade
2 løg
3-4 kviste rosmarin
4 laurbærblade
2 løg
1 helt hvidløg
3 gulerødder
½ knoldselleri
3 gulerødder
½ knoldselleri
3 persillerødder
2 porrer
2 små kartofler
2 porrer
2 små kartofler
Vask kyllingen af under rindende vand.
Læg Frk. Gokke i en stor suppegryde og dæk den med vand.
Tilsæt 1 tsk hele peberkorn og 4 laurbærblade (læg evt. disse ingredienser i en the-pose af papir, så du ikke fisker det op igen når du afskummer boullionen undervejs) og rosmarin-kvistene.
Giv skidtet et opkog - men langsomt da den skal kunne afskummes undervejs. Jeg kører på midt-position på kogepladen. Skum af undervejs med en øse (sådan en med huller i - hvad hedder sådan én?).
Kog i en time.
Tag kyllingen op og placer den på et brædt - men behold vand, peber, blade og kviste i gryden.
Lad kyllingen køle lidt af, så den er til at håndtere.
Pluk al kød af kyllingen - især brystkødet holder jeg meget af, dette kan bruges til en lækker salat eller som ingrediens til en maks-lækker risotto.
Gem kødet i køleskabet - det skal du ikke bruge mere til denne boullion.
Smid skroget og andre rester tilbage i gryden.
Klargør alle de øvrige ingredienser - skær det hele i grove tern, halvér hvidløget, skær løgene i grove stykker og behold skallen på. Smid også lidt salt på - men kun omkring 3/4 spsk. fuld, det er ikke meningen at boullionen i sig selv skal være salt.
Smid det hele op i gryden og kog denne lækre blanding videre i 1½ time.
Når boullionen er kogt færdig finder du en stor skål og et rummeligt dørslag.
Si kogevandet fra i skålen og smid grøntsager og skrog ud. Du står nu tilbage med den gyldne drik - hønseboullionen :-)
Jeg gemmer boullionen i ½-liters portioner i fryseren, så jeg nemt kan bruge af den i forskellige retter.
Læg Frk. Gokke i en stor suppegryde og dæk den med vand.
Tilsæt 1 tsk hele peberkorn og 4 laurbærblade (læg evt. disse ingredienser i en the-pose af papir, så du ikke fisker det op igen når du afskummer boullionen undervejs) og rosmarin-kvistene.
Giv skidtet et opkog - men langsomt da den skal kunne afskummes undervejs. Jeg kører på midt-position på kogepladen. Skum af undervejs med en øse (sådan en med huller i - hvad hedder sådan én?).
Kog i en time.
Tag kyllingen op og placer den på et brædt - men behold vand, peber, blade og kviste i gryden.
Lad kyllingen køle lidt af, så den er til at håndtere.
Pluk al kød af kyllingen - især brystkødet holder jeg meget af, dette kan bruges til en lækker salat eller som ingrediens til en maks-lækker risotto.
Gem kødet i køleskabet - det skal du ikke bruge mere til denne boullion.
Smid skroget og andre rester tilbage i gryden.
Klargør alle de øvrige ingredienser - skær det hele i grove tern, halvér hvidløget, skær løgene i grove stykker og behold skallen på. Smid også lidt salt på - men kun omkring 3/4 spsk. fuld, det er ikke meningen at boullionen i sig selv skal være salt.
Smid det hele op i gryden og kog denne lækre blanding videre i 1½ time.
Når boullionen er kogt færdig finder du en stor skål og et rummeligt dørslag.
Si kogevandet fra i skålen og smid grøntsager og skrog ud. Du står nu tilbage med den gyldne drik - hønseboullionen :-)
Jeg gemmer boullionen i ½-liters portioner i fryseren, så jeg nemt kan bruge af den i forskellige retter.
Hjemmelavet hønseboullion som base til en god gryderet eller suppe -
det' fan'me en dejlig spise!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar